A LES COVES! FEM D’ARTISTES PREHISTÒRICS

Sala_nens

Aquesta activitat és la visita comentada als jaciments adaptada a escolars de cicle incial de primària i infantil.

Aprendre com eren els humans, on vivien, com era el paisatge, quins recursos podien aprofitar de l’entorn, quins animals hi havia, com aconseguien fabricar-se diferents eines d’os i de pedra, i com encenien el foc que els servia per fer llum, espantar els animals, coure els aliments i escalfar-se.

A la sala d’exposicions Josep Maria Corominas, utilitzem com a suport un gran mural i reproduccions d’objectes prehistòrics per mostrar als infants al paisatge, els animals i els humans que van viure a les coves de Serinyà durant el paleolític. En el transcurs de l’activitat, tenen l’oportunitat d’experimentar amb diferents eines d’os i pedra, amb objectes de fusta, amb banyes de cérvol, amb pells, cordills i petxines. Així, s’introdueix els infants en l’ús de diferents recursos minerals, vegetals i animals.

foc

visita_Reclau_nens_petita

També els ensenyem com encenien el foc amb mètodes prehistòrics per mostrar-los com es feien llum, s’escalfaven i espantaven els animals, a més de servir-los per coure els aliments. En aquesta actiivtat s’utiliza pirita, sílex, bolet de soca i herba seca per encendre foc amb el mètode de la fricció de les pedres. I finalment visitem la cova del Reclau Viver, on aquests humans es varen refugiar.

Com a artistes prehistòrics, els ensenyem dos tipus d’art paleolític. Amb l’activitat d’art rupestre aprenen diferents tècniques pictòriques i què pintaven a les parets de les coves; amb les mans, tampons de pell i plomes pinten en una paret que simula una cova, utilitzant pigments minerals i petxines com a suport. Amb l’activitat d’art moble aprenen la tècnica del fregament de les petxines en pedres sorrenques per fer-lis una perforació que els permet crear el seu propi collaret.

〉Edat recomanada

A les Coves! és una activitat dirigida a escolars de cicle inicial de primària i els cursos d’Infantil.

〉Durada de l’activitat

La durada de les activitats és de 2h.

〉Preu

  • 6€ per escolar*

(*sol·liciteu-nos informació de les subvencions INDIKA, ja que formem part del programa Indika de Diputació de Girona per a escolars de les comarques gironines)

〉Per a concertar les activitats

Per més info o per enviar una sol·licitud_reserva : parcdelescoves@gmail.com

La reserva se us confirmarà quan rebeu el document “confirmació de reserva”.

Anuncis